Ako puno sjedite, ovo je program za vas!


Nikad nije bilo važnije prepoznati ulogu zdravog tijela kao ključnu podršku kvalitetnom životu.

Nepravilno držanje, ozljede ili operacije koje se dogode tijekom života tjeraju naše tijelo u određene položaje koji dovode tijelo van ravnoteže. Takvo tijelo ostavlja trag u kasnijem funkcioniranju, može utjecati na lošije nošenje sa stresom, dovodi do raznih kompenzacija koje mogu dovesti do konstantne napetosti, bolova i bolesti.


Bez primjene nema promjene


Ako puno sjedite i ništa vas ne boli onda je sada idealno vrijeme da naučite ove 3 vježbe kako biste spriječili bolove u budućnosti.

Ako puno sjedite i osjećate napetost ili bolove u ramenima, vratu ili leđima onda je krajnje vrijeme da nešto poduzmete. Prijavite se u ovaj besplatni program i naučite od Ivana ove 3 jednostavne vježbe koje možete raditi svakodnevno i za koje vam je dovoljno svega 10-ak minuta dnevno i podložak za vježbanje.


Vježba
za bol u leđima


U ovo videu naučit ćete vježbu kako uz minimalno truda, ali sa povećanim fokusom i pažnjom trajno ukloniti napetost i bol u leđima.

Vježba
za probleme s išijasom


Išijas nije bolest. Išijas je uobičajeni naziv za bolove u nozi izazvane iritacijom ishijadičnog živca (nervus ischiadicus). Išijasu prethode bolovi u donjem dijelu leđa.

Vježba
za bolove u ramenima i vratu


U ovom videu naučit ćete vježbu kako da na stolici na kojoj radite, pomognete sebi smanjiti nelagodu, napetost i bolove bez da kupujete novi stol ili stolicu.

Kome je namijenjen ovaj program


Besplatni 3-dnevni online program najbolje će koristiti svima koji žele:


  • sebi pomoći da održavaju tijelo tako da do boli ne dođe
  • otpustiti bol u leđima, ramenima i vratu
  • saznati kako pomoći sebi kod problema s išijasom.
  • prepoznati ponašanja koja dovode do bolova u određenim dijelovima tijela
  • saznati kako osnažiti svoje tijelo


Autor programa


Moje ime je Ivan Radičev, manualni sam fizioterapeut, Osteopat, terapeut holističkog načina liječenja i promatranja tijela kao cjeline.

Osobno negativno iskustvo te želja za boljim poznavanje ljudskog tijela, njegove anatomije, fiziologije usmjerile su me na studij fizioterapije na kojem sam htio naučiti više o zdravlju, rehabilitaciji, liječenju i pomaganju drugima.

Osteopatija me naučila promatrati i liječiti ljudsko tijelo kao cijelinu.

Česta pitanja


Gdje se održava program?

Program se u potpunosti održava ONLINE, odnosno tamo gdje se nalazite. Sve što vam treba je internetska veza i mobitel (ili računalo).


Da li je program dostupan odmah nakon prijave?

Odmah možete pogledati prvu lekciju programa. Drugog dana otvorit će se druga lekcija, a trećeg dana treća lekcija.


Koliko dugo traje program?

Program traje ukupno 3 dana. Svaka lekcija traje nekoliko minuta.


Mogu li gledati lekcije nakon završetka programa?

Da. Video lekcije ostaju dostupne polazniku i nakon završetka programa sve dok se program nalazi na platformi mojPUT.


Čemu služi zadatak na kraju lekcije?

Na kraju svake lekcije autor predlaže akcijski korak kako biste naučeno primijenili u praksi. Taj zadatak služi da s primljenim informacijama nešto napravite. Promjena navika moguća je jedino ako ste svjesni postojanja navike i ako je želite promijeniti. Da biste to ostvarili nije dovoljno nešto čuti ili pročitati. Potrebno je o tomu razmišljati, donijeti neku odluku i početi je primjenjivati. To je važnost i uloga zadatka. On služi upravo tomu. Vaše bavljenje zadatkom nije obaveza. To je put koji vas preko zadatka vodi prema novim spoznajama, promjeni stava ili ponašanja, i na kraju dovodi do boljeg ja, a to ujedno znači i do boljeg odnosa s partnerom.